søndag 19. april 2009

Påsketur og vinterryper

Påska 2009 er vel overstått, med gnagsår, brente ansikter, slitne hunder og det var en fornøyd gjeng som kom hjem til Nordvika.
Turen gikk fra Beiarn til Nordre og Søndre Bjøllåvann, hvor storfisken skulle hentes slik at et finere måltid kunne tilberedes i det nyinnkjøpte teltet. Teltet som er et 4-mann kuppeltelt med en duk fungerte utmerket, men vi ser at to duker er å foretrekke om en ikke har mulighet til mye varme. Fisken derimot glimret med sitt fravær så det ble med den vanlige nødprovianten som etterhvert er blitt vanlig kost på våre fangstturer...

Ettersom båndtvangen har trått i kraft ble det ingen slipp på hundene, men de fikk ta sin del av ansvaret i forhold til transport. Keron gikk i trekksele, og var egentlig ikke tilfreds med den løsningen i det hele tatt, og Lago gikk med pulk. Noe som fungerte meget bra og han virket til å sette pris på oppgaven.
Turen ned gikk via Bilnovannet og Bukkhaughytta. En fantastisk tur i flott påskevær, vikarene på metorologisk institutt tok heldigvis feil på stormåten i år.
På Søndre Bjøllåvann traff vi Kjetil med Ventus, som heller ikke hadde hellet med seg på fiskefronten, men dagene der oppe var helt optimale med avslapping på isen.

Vi ser allerede frem til neste ferie...

Helt til slutt en videosnutt jeg fikk tatt av Keron på treningstur. Han skulle stille på prøve idag, men den ble avlyst pga dårlig vær. Mest sannsynlig blir det ikke flere prøver denne sesongen, men vi har troen på at det skal bli mulighet for premie ved neste korsvei, men viktigst av alt er at de begge vil fungere i praktisk jakt, kanskje til høsten...

1 kommentar:

disa nilsson sa...

Hej!
Dolce Vita skulle ha startat i helgen i Abisko men tyvärr var det så dåligt väder så provet blev inställt.Black Granit fick 2 ukl på sin först start på Geilo provet.
Så vi får ta nya tag till hösten.Hela kullen ser lovande ut.
3 st Hd-rtg A höfter.
Ha de bra/ Patjanen´s kennel